RECREATIEROUTE KRAGGENBURGOntdekken, beleven, proeven, ruiken en voelen

Over Kraggenburg

Kraggenburg is een echt recreatiedorp omringd door prachtige bossen en natuurgebieden. De aantrekkelijke omgeving nodigt uit voor een gevarieerde fietsroute over de vele goed onderhouden fietspaden. Afwisselend rijdt u door het bos, over de dijk langs het water met uitzicht op het oude land, over de terp Oud-Kraggenburg, langs de uitgestrekte akkers of tussen de hooglanders door op het Kadoelerveld. Een uitstapje maakt u naar het pioniersmuseum, de speeltuin of het strand. Langs de route is voor alle leeftijden wat leuks te beleven, waardoor de route geschikt is voor gezinnen, voor groepen, maar ook voor senioren, (geoefende) fietsers en wandelaars. U bepaalt zelf hoe lang u over de route doet en waar u afstapt.

Als u Route 8317 volgt (per fiets, wandelend en een groot deel is ook per auto af te leggen), komt u onderweg alle deelnemende bedrijven met de leukste activiteiten in de omgeving tegen. Gedurende het jaar worden diverse activiteiten en evenementen georganiseerd. Kijk hiervoor in de agenda.

Historie

Oud Kraggenburg.2.200x300In 1942 viel de Noordoostpolder officieel droog. Pioniers startten met de ontwikkeling van het gebied en de bouw van boerderijen. Er ontstonden nieuwe dorpen, waaronder Kraggenburg. De eerste inwoners vestigden zich in het dorp Kraggenburg in 1949. De naam Kraggenburg bestond toen al meer dan 100 jaar. Op een kunstmatig aangelegd eilandje bij de vluchthaven Kraggenburg vestigde zich in 1848 de familie Winkel in de Lichtwachterswoning. Deze Lichtwachterswoning is één van de bijzondere parels, die samen Route 8317 vormen. Hoog torent hij boven de akkers uit, een uniek historisch plekje in het nieuwe land.

Meer informatie is te vinden op de website van het dorp Kraggenburg.