RECREATIEROUTE KRAGGENBURGOntdekken, beleven, proeven, ruiken en voelen

Artikelen

‘Route 8317 gezond ontspannen’


Met het toevoegen van thema’s aan de route willen we meer bezoekers uitdagen om langer te verblijven in ons gebied. Gezond eten, meer bewegen & sporten, ontstressen in de natuur tijdens bijvoorbeeld een vakantie zijn thema’s waarmee wij de bezoekers de komende twee jaar willen verleiden.

In de samenwerking zijn de afgelopen jaren al een aantal nieuwe arrangementen ontstaan, bezoekers zijn enthousiast en positief. De speciale borden bij iedere deelnemer worden veel bekeken en geven de bezoeker een goede oriëntatie om een fiets, wandel of autoroute te plannen. De arrangementen vormen zeker een meerwaarde voor de route, maar worden nog niet voldoende geboekt. Meer informatie

Route 8317

Route 8317 is een (fiets)route van ongeveer 25 km door de mooie omgeving van het dorp Kraggenburg in de Noordoostpolder, Flevoland. De route verbindt alle toeristisch interessante locaties met elkaar. De naam is gerelateerd aan de postcode van het bijzonder gevarieerde recreatiegebied.

Met trots laten wij u het gebied met onze streekeigen producten en cultuurhistorische waarden ontdekken, beleven, proeven, ruiken en voelen. Wij ontvangen u graag!

De route is hier te downloaden, en in gedrukte vorm verkrijgbaar bij alle deelnemende organisaties.

Meer informatie

Over Kraggenburg

Kraggenburg is een echt recreatiedorp omringd door prachtige bossen en natuurgebieden. De aantrekkelijke omgeving nodigt uit voor een gevarieerde fietsroute over de vele goed onderhouden fietspaden. Afwisselend rijdt u door het bos, over de dijk langs het water met uitzicht op het oude land, over de terp Oud-Kraggenburg, langs de uitgestrekte akkers of tussen de hooglanders door op het Kadoelerveld. Een uitstapje maakt u naar het pioniersmuseum, de speeltuin of het strand. Langs de route is voor alle leeftijden wat leuks te beleven, waardoor de route geschikt is voor gezinnen, voor groepen, maar ook voor senioren, (geoefende) fietsers en wandelaars. U bepaalt zelf hoe lang u over de route doet en waar u afstapt.

Meer informatie