RECREATIEROUTE KRAGGENBURGOntdekken, beleven, proeven, ruiken en voelen

Geen categorie

Pluktuin Vink Fruitboerderij

Pluktuin Vink Fruitboerderij
Lekker met je laarzen aan de natuur in. Op Vink Fruitboerderij is een speciale zelfpluktuin aangelegd. Hier kunnen gedurende het oogstseizoen tot ongeveer eind oktober, door bezoekers hun eigen appels en peren geplukt worden.    Meer informatie  

Vissen op plaatsen waar u gewoonlijk niet kunt komen

Vissen op plaatsen waar u gewoonlijk niet kunt komen
Huur eens een kano of ga mee met de vistrips van Kanoverhuur Kraggenburg, om die plekjes op het water te kunnen bevissen waar je vanaf de kant niet of moeilijk bij kunt komen. Ook ideaal om slepend te vissen.
Verhuur voor meerdere dagen mogelijk. Kano’s kunnen vervoerd worden op gewone dakdragers. Meer informatie.

Kickbiketocht door het Voorsterbos

Kickbiketocht door het Voorsterbos

Dit arrangement wordt aangeboden door partycentrum De Voorst

U wordt ontvangen met koffie/thee met Voorsterbrok bij partycentrum “De Voorst”.

Vervolgens kunt u de dag zelf indelen, u maakt een combinatie van diverse spelactiviteiten en een kickbiketocht. U maakt een mooie route door de bossen van Natuurmonumenten en kunt o.a. een bezoek brengen aan het Waterloopbos met bezoekerscentrum.

De dag zal worden afgesloten met een uitgebreide barbecue.

Meer informatie

Historische presentatie

Historische presentatie
Indien u meer wilt weten over de Pioniers, de Noordoostpolder en haar bijzondere historie, dan mag u deze presentatie bij Marant Recreatie niet missen. Op een groot scherm ziet u tal van historische foto’s welke worden ondersteund met een vertelling. Duur presentatie ca. 1,5 uur. Kosten per groep € 70,00. Deze presentatie wordt tevens verzorgd op locatie. De reiskosten bedragen € 0,20 p/km.  

Wandelen, fietsen, varen, paardrijden, mountainbiken

Wandelen, fietsen, varen, paardrijden, mountainbiken
Het zeer gevarieerde landschap rondom Kraggenburg, met bossen, akkers, boomgaarden, water en dijken, nodigt uit om korte of lange wandelingen te maken, te fietsen, te varen, paard te rijden, of de nieuwe mountainbikeroute te ontdekken. Verschillende organisaties, waaronder Natuurmonumenten, hebben prachtige routes uitgezet voor al deze activiteiten. Deze zijn hier op een rij gezet. Het is echter ook een waterrijk gebied, waarin heerlijk gevaren en gevist kan worden.  

Oud-Kraggenburg

Oud-Kraggenburg

Verscholen in het vlakke polderlandschap tussen Kraggenburg en de Zwartemeerdijk ligt Oud-Kraggenburg. Een eiland op het droge. Een vuurtoren bovenop een woonhuis. Ooit bedoeld als veilige haven voor de scheepvaart vanuit Genemuiden. Tegenwoordig is Holistisch Centrum de Bron gevestigd op  op het idyllische en historische schiereiland. Zij richten zich op gezondheid, groei en spiritualiteit.

Oud-Kraggenburg is niet open voor publiek, behalve op de open dagen die er regelmatig zijn, Meer informatie

Rijksmonument Waterloopbos

Rijksmonument Waterloopbos

In het Waterloopbos liggen de schaalmodellen van 35 waterwerken verborgen, een unieke combinatie van natuur en techniek. Ontdek in dit prachtige polderbos de restanten van bijzondere waterwerken van over de hele wereld.  Meer informatie

Netl de Wildste Tuin

Netl de Wildste Tuin

Ontdek familiepark Netl de Wildste Tuin! De wilde tuinen vol kruiden en bloemen vormen een paradijs voor wandelaars. Op de Wildste Tuin Route kom je innovatieve ideeën en bijzondere natuur tegen. Lekker eten en drinken doe je in het gezellige Strandpaviljoen, met het ruime terras met uitzicht op duinlandschap, zwemstrand en Ukkiiipark.

Meer informatie

Blote Voetenpad

Blote Voetenpad
Een unieke en bijzondere ervaring.... deze wandeling op blote voeten, op de bodem van de voormalige Zuiderzee! Samen genieten van de natuur, de vrijheid en de uitdaging voelen, door het lopen op blote voeten. De wandeling is 2,5 kilometer lang en geschikt voor alle leeftijden en zeker ook als groepsuitje bijzonder aan te raden.

Voor recente openingstijden kijk op de website.

Excursie: varen naar het vogeleiland

Excursie: varen naar het vogeleiland
In een deels overdekte fluisterboot vaar je, met een boswachter van Natuurmonumenten, over het Zwarte Meer naar het Vogeleiland. Dit onbewoonde eiland is een paradijs voor vogels, hier broeden ruim zestig soorten. Ook ‘s winters is het genieten van natuur, rust en ruimte tijdens de wandeling van 3 km over het eiland. De boot is in de winter verwarmd. Kijk in de agenda wanneer de excursies plaatsvinden.

Pitch&Putt Golfbaan

Pitch&Putt Golfbaan
De 18 holes Pitch&Putt Golfbaan bij Netl is geschikt voor de beginnende en gevorderde golfer. Van de afslag tot de vlag varieert de lengte van de holes tussen 30 en 70 meter. Door deze ‘kleine’ afstanden is het spel geschikt voor iedereen. Golfen kan zonder GVB. Meer informatie  

de Wildste Tuin Route

de Wildste Tuin Route

Informatieve Ontdekkingstocht door dE WildsTE TuiN

Door familiepark Netl de Wildste Tuin loopt een verhard pad, goed begaanbaar voor naaldhakken, kinderwagens en voor jou. In de Wildste Tuin zijn allerlei kruiden gezaaid met bijzondere kenmerken. Planten die lekker ruiken, mooi bloeien en of je kunt opeten. Bepaalde soorten handhaven zich opmerkelijk goed in dE WildsTE TuiN. Zoals marjolein, geel walstro, kaasjeskruid, margriet, kaardenbol, slangenkruid, teunisbloem, koningskaars en de gevlekte orchidee.

Meer informatie

Pioniersmuseum

Pioniersmuseum
Ontdek de historie van het gebied in ons Pioniersmuseum met mooie beelden over de drooglegging van de Zuiderzee, het ontstaan van de Noordoostpolder en de komst van de eerste werkers, de Pioniers.   Meer informatie  

Foot Spa

Foot Spa
Beleef de sensatie! Honderden kleine Garra Rufa visjes verwennen, op ontspannen wijze, uw voeten. Het Garra Rufa FootSpa© concept combineert een schoonheidsbehandeling met amusement en is daardoor zeer uniek. Zodra de voeten het water aanraken, schieten honderden Garra Rufa visjes er op af. Deze natuurlijke peeling is licht masserend en zorgt voor een zachte en soepele huid.  Meer informatie  

Speelweide Voorsterbos

Speelweide Voorsterbos
Op de speelweide in het Voorsterbos kun je lekker ravotten. Boomstammen beklimmen, hutten bouwen, kamperen op het naastgelegen dagkampeerterrein of met je hond spelen. Honden mogen hier los lopen.  Meer informatie

Ambachtelijke jamkeuken

Ambachtelijke jamkeuken
Bekijk en proef hoe de (h)eerlijke jam van Vink wordt gemaakt. U kunt een kijkje nemen in de ambachtelijke jamkeuken vanuit de boerderijwinkel. In de jamkeuken wordt 'eerlijke' jam gemaakt, zonder toevoeging van kleur-, geur- en smaakstoffen. Naast allerlei soorten boerenjam worden er ook stoofperen en fruitsauzen in de boerderijwinkel aangeboden.   Meer informatie  

Blote Voeten en Historie

Blote Voeten en Historie

Dit arrangement is een samenwerking tussen Marant Recreatie en Oud-Kraggenburg.

Heeft u ooit al eens een kijkje willen nemen op Oud Kraggenburg? Of wilt u meer weten over het gebied waarin u zich bevindt? Kom dan gezellig langs voor deze unieke combinatie: Blote Voeten en Historie!

Bij aankomst is er een kop koffie of thee (kinderen flesje fris) met een reep heerlijke Blokzijler Brok en krijgt u informatie over het Blote Voetenpad en de route. Meer informatie

Blote voeten & wilde ideeën

Blote voeten & wilde ideeën

Dit is een arrangement van Netl de wildste tuin en Marant recreatie.

Het arrangement duurt 4 uur, vanaf 10 personen, 25,- p.p. (inclusief €7,50 entree Netl de Wildste Tuin)

 • Ontvangst Blote Voeten pad  bij Hoeve Marant in Kraggenburg met koffie, thee en Blokzijler Brok
 • Wandelen over het Blote Voeten pad
 • Drankje naar keuze (& vertrek richting Netl)
 • Ontvangst bij Netl  de Wildste Tuin met een lekkere broodjes lunch in het strandpaviljoen
 • Wandeling over de Wildste Tuin Route

 

Schokland Arrangement

Schokland Arrangement
Dit is een arrangement van Netl de wildste tuin in samenwerking met museum Schokland. Duur: 5 uur, vanaf 15 tot maximaal 50 personen,  €28,- p.p. (inclusief €7,50 entree Netl de Wildste Tuin)
 • Ontvangst met koffie / thee en appelgebak op Unesco Werelderfgoed Schokland
 • Entree museum Schokland
 • Begeleiding gids op Schokland
 • Op eigen gelegenheid naar Netl
 • Ontvangst Netl met Broodjes Lunch
 • Wandeling over het Wheels & Heels pad
Meer informatie Schokland     Meer informatie Netl

Prêt-à-portret (Portrettekenen) door Gert Vriend*

Prêt-à-portret (Portrettekenen) door Gert Vriend*

Prêt-à-portret is een frisse stoomcursus portrettekenen voor dummy’s. Het begint met een korte inleiding: wat is portrettekenen, hoe hoort het en hoe kan het anders.
Aan het einde van de workshop hangt de wand vol prachtige portretten, welke bij families kunnen worden geëxposeerd in de vorm van een stamboom.

Het is een vrolijke, hectische sessie van elkaar goed bekijken en tekenen.

Meer informatie

Het paviljoen van Netl

Het paviljoen van Netl

Struin door het groen, beklim het obstacle parcours en ga van de gebaande paden af in het bamboebos. De relaxte sfeer geeft je de ruimte om een dagje helemaal weg te zijn.


Neem je eigen picknickmand mee of kom heerlijk eten bij Het Paviljoen of geniet van de heerlijke gerechten van de keukenbrigade op het Vuurtorenstrand.


Verwen je smaakpapillen met een gezonde versnapering of lekkernij. De menukaart biedt brandstof voor een gebalanceerde lunch of diner. En voor de echte lekkerbekken is er altijd wat te smullen in huis. Check
 de website voor de openingstijden.

Groeten uit het Waterloopbos

Groeten uit het Waterloopbos

Ga op ontdekkingstocht door het prachtige Waterloopbos, deze scavengerhunt laat je alle hoeken van het terrein zien.
Tijdens de Hunt ga je in teams uit elkaar om zoveel mogelijk antwoorden te vinden op vragen over de techniek en natuur in het Waterloopbos. Bij aanvang krijgt ieder team een boekje met ansichtkaarten ‘Met de groeten uit het Waterloopbos!’. Op de voorkant van iedere kaart staat een foto, op de achterkant een vraag. Het antwoord op deze vraag kan je vinden door de locatie waar deze foto is genomen te bezoeken. Antwoorden worden ingevuld op een speciale mobiele website.

Meer informatie