RECREATIEROUTE KRAGGENBURGOntdekken, beleven, proeven, ruiken en voelen

Arrangementen

Culinaire gezonde wandelroute door het Voorsterbos

Culinaire gezonde wandelroute door het Voorsterbos

Deze gezonde culinaire wandelroute wordt aangeboden door hotel Van Saaze en partycentrum De Voorst.

Je begint met het voorgerecht bij Van Saaze of De Voorst. Daarna start je gezonde wandeling van circa 5 kilometer door het Voorsterbos. Het hoofdgerecht nuttig je in één van de twee restaurants. vervolgens wandel je nog circa 2,5 kilometer en sluit je af met het nagerecht.

Leuke wetenswaardigheden:

 • Volwassenen hebben ongeveer tussen de 2.000 en 2.500 kcal per dag nodig
 • Je verbrandt circa 300 kcal tijdens deze wandeltocht
 • Je kunt zelf het menu samenstellen en zelf het aantal calorieën bepalen
 • Je kunt al een 3 – gangenmenu samenstellen, dat bestaat uit 750 kcal
 • Je kunt in beide restaurants gezonde drankjes bestellen van o.a. fruitbedrijf Vink (sappen 50 kcal)

Meer informatie

Kickbiketocht door het Voorsterbos

Kickbiketocht door het Voorsterbos

Dit arrangement wordt aangeboden door partycentrum De Voorst

U wordt ontvangen met koffie/thee met Voorsterbrok bij partycentrum “De Voorst”.

Vervolgens kunt u de dag zelf indelen, u maakt een combinatie van diverse spelactiviteiten en een kickbiketocht. U maakt een mooie route door de bossen van Natuurmonumenten en kunt o.a. een bezoek brengen aan het Waterloopbos met bezoekerscentrum.

De dag zal worden afgesloten met een uitgebreide barbecue.

Meer informatie

Blote voeten en pannenkoeken

Blote voeten en pannenkoeken

Dit arrangement is een samenwerking tussen Pannenkoekhuis “De Strooppot” en  Marant recreatie.

Beleef de wandelroute van ca. 2,5 km. lang die begint met een koud voetenbad, een goede verfrissing voor uw voeten en bovenal voor een natuurlijke stimulatie van de bloedsomloop. Onderweg worden 15 verschillende en verrassende ondergronden ”aangeboden” die een masserende werking hebben voor de voeten.

Vooraf of na de wandeltocht kunt u heerlijk pannenkoeken eten in pannenkoekhuis “De Strooppot” . In het arrangement kunt u kiezen uit 4 toppings. Optioneel is een combinatie met het speel en doepark + midgetgolf . Voor grote groepen is het ook mogelijk een pannenkoekenbuffet te kiezen.  Meer informatie

Historische presentatie

Historische presentatie
Indien u meer wilt weten over de Pioniers, de Noordoostpolder en haar bijzondere historie, dan mag u deze presentatie bij Marant Recreatie niet missen. Op een groot scherm ziet u tal van historische foto’s welke worden ondersteund met een vertelling. Duur presentatie ca. 1,5 uur. Kosten per groep € 70,00. Deze presentatie wordt tevens verzorgd op locatie. De reiskosten bedragen € 0,20 p/km.  

Blote Voeten en Historie

Blote Voeten en Historie

Dit arrangement is een samenwerking tussen Marant Recreatie en Oud-Kraggenburg.

Heeft u ooit al eens een kijkje willen nemen op Oud Kraggenburg? Of wilt u meer weten over het gebied waarin u zich bevindt? Kom dan gezellig langs voor deze unieke combinatie: Blote Voeten en Historie!

Bij aankomst is er een kop koffie of thee (kinderen flesje fris) met een reep heerlijke Blokzijler Brok en krijgt u informatie over het Blote Voetenpad en de route. Meer informatie

Blote voeten & wilde ideeën

Blote voeten & wilde ideeën

Dit is een arrangement van Netl de wildste tuin en Marant recreatie.

Het arrangement duurt 4 uur, vanaf 10 personen, 25,- p.p. (inclusief €7,50 entree Netl de Wildste Tuin)

 • Ontvangst Blote Voeten pad  bij Hoeve Marant in Kraggenburg met koffie, thee en Blokzijler Brok
 • Wandelen over het Blote Voeten pad
 • Drankje naar keuze (& vertrek richting Netl)
 • Ontvangst bij Netl  de Wildste Tuin met een lekkere broodjes lunch in het strandpaviljoen
 • Wandeling over de Wildste Tuin Route

 

Schokland Arrangement

Schokland Arrangement
Dit is een arrangement van Netl de wildste tuin in samenwerking met museum Schokland. Duur: 5 uur, vanaf 15 tot maximaal 50 personen,  €28,- p.p. (inclusief €7,50 entree Netl de Wildste Tuin)
 • Ontvangst met koffie / thee en appelgebak op Unesco Werelderfgoed Schokland
 • Entree museum Schokland
 • Begeleiding gids op Schokland
 • Op eigen gelegenheid naar Netl
 • Ontvangst Netl met Broodjes Lunch
 • Wandeling over het Wheels & Heels pad
Meer informatie Schokland     Meer informatie Netl

Pluk de dag arrangement – Hotel van Saaze

Pluk de dag arrangement – Hotel van Saaze

Dit arrangement is een samenwerking tussen Hotel van Saaze en Fruiboerderij Vink. U begint dit arrangement met een (H)eerlijke streeklunch bij Hotel van Saaze. Het arrangement vervolgt met een bezoek aan Vink Fruitboerderij. U krijgt hier eerst een filmpresentatie over de vier seizoenen in de boomgaard waarna u een rondleiding krijgt in de boomgaard en de ambachtelijke jamkeuken. Afhankelijk van het seizoen kunt u ook zelf fruit plukken (eerste 2 kg gratis). Het arrangement wordt afgesloten met een proeverij van jam en sappen uit eigen keuken. Meer informatie

Handen en voetenarrangement

Handen en voetenarrangement

Dit 2-daagse arrangement is een samenwerking tussen Hotel van Saaze, Marant Recreatie en Oud-Kraggenburg.

U begint dit arrangement met een (H)eerlijke streeklunch bij Hotel van Saaze. Daarna gaat u richting Marant Recreatie voor het lopen van het Blote voeten Zeebodempad. In paviljoen T127 krijgt u uitleg en worden de schoenen achtergelaten alvorens de tocht kan beginnen.

De wandelroute van c.a. 2,5 km bied u verschillende en verrassende ondergronden die een masserende werking hebben voor de voeten daarna kunt u nog even rondneuzen in het Pioniersmuseum en even shoppen in de gezellige winkel met lifestyle en streekproducten, of tegen betaling gebruik maken van de footspa. Meer informatie

Pioniersarrangement

Pioniersarrangement

Dit arrangement is een samenwerking tussen Hotel van Saaze en Marant Recreatie.

U begint dit arrangement met een (H)eerlijke streeklunch bij Hotel van Saaze. Daarna gaat u  richting Marant Recreatie voor het lopen van het Blote Voeten Zeebodempad. In paviljoen T127 krijgt uitleg en worden de schoenen achtergelaten alvorens de tocht kan beginnen.

De wandelroute van c.a. 2,5 km biedt u verschillende en verrassende ondergronden die een masserende werking hebben voor de voeten. Eventueel kunt u daarna even rondneuzen in het Pioniersmuseum en even shoppen in de gezellige winkel met lifestyle en streekproducten, of tegen betaling gebruik maken van de footspa.

Meer informatie

Net goed arrangement

Net goed arrangement

Dit arrangement is een samenwerking tussen Hotel van Saaze en Netl de wildste tuin.

U wordt ’s morgens ontvangen bij Hotel van Saaze met een kopje koffie en een kraggekoek. Vervolgens doet u een mooie rugzaktocht door het tegenover het hotel gelegen Voorsterbos. Voor een heerlijke lunch wordt u weer verwacht bij Hotel Van Saaze waarna u ’s middags een bezoek brengt aan Netl de wildste tuin. U kunt kiezen of u gezellig wilt rondstruinen door dit prachtig aangelegde park of lekker op een ontspannen manier wilt golfen. Meer informatie

Natuurlijk arrangement

Natuurlijk arrangement

Dit arrangement is een samenwerking tussen Hotel van Saaze en Natuurmonumenten.

Ontvangst bij Hotel van Saaze met een kopje koffie en een kraggekoek. Er volgt een mooie rugzaktocht door het tegenover het hotel gelegen Voorsterbos. U wordt voor de lunch weer verwacht bij  Hotel van Saaze. In de middag gaat u naar het informatiecentrum Waterloopbos. Dit is in 2013 verbouwd en geheel vernieuwd. Meer informatie

Groepsarrangementen bij Partycentrum De Voorst

Groepsarrangementen bij Partycentrum De Voorst
Partycentrum De Voorst, gelegen in het Voorsterbos, heeft diverse arrangementen voor groepen vanaf 20 personen, die uitermate geschikt zijn voor families en personeelsuitjes. De arrangementen bestaan uit een combinatie van lekker eten en drinken, met daarnaast een activiteit, zoals bijvoorbeeld: klootschieten, speurtocht, midgetgolf, jeu de boules, hand en kruisboogschieten, pitch en puttgolfen, en excursies in het Voorsterbos. Lees hier alles over deze arrangementen.

Prêt-à-portret (Portrettekenen) door Gert Vriend*

Prêt-à-portret (Portrettekenen) door Gert Vriend*

Prêt-à-portret is een frisse stoomcursus portrettekenen voor dummy’s. Het begint met een korte inleiding: wat is portrettekenen, hoe hoort het en hoe kan het anders.
Aan het einde van de workshop hangt de wand vol prachtige portretten, welke bij families kunnen worden geëxposeerd in de vorm van een stamboom.

Het is een vrolijke, hectische sessie van elkaar goed bekijken en tekenen.

Meer informatie

Voetmassage

Voetmassage

Het lopen van het Blotevoetenpad wordt nog meer bijzonder wanneer u, ter afsluiting, kiest voor een ontspannende voetmassage.

Verkeerd schoeisel, lang staan en veel lopen vergen buitengewoon veel van onze voeten. De bloedcirculatie kan belemmerd worden, de voeten raken vermoeid, doen pijn en zwellen op. Wie kent niet de kreet: “mijn voeten doen zo’n pijn”!
Redenen genoeg dus om uw voeten af en toe te verwennen met een massage.

Meer informatie